TERHANGAT 2009!!!!!

kurang drpd setengah jam dr skarang da nak masuk 2010... aaahhh... azam 2009 byk lom tercapai... byk suke duke tlah terjadi spanjang taun nih... bleh kate byk jugakkla kontroversi yg melanda.. huhu... maklumla org popular... pape pun saye harap segala yg terjadi dalam 2009 akan menjadi pendorong utk saya menjadikn setiap hari dlm diri saye pade mase akn dtg lebih2 lg 2010 yg dtg skejap jer lagi sebagai yg terbaik dlm diri saye... saye sgt berharap utk menjadikn tahun 2010 sebagai tahun yg terbaik dalam diri saye...(tgh bersemangat gilerk nih....) plus taun 2010 tahun spm saye... arghhh!!! nak wat betul2! x bleh memain lagi.... AZAM TAHUN BARU???? post 1st Jan la ..... bye 2009..... x sempat kot nak tulis panjang lagi...

I like this song very much!!!


OWL CITY - FIREFLIES


you would not believe your eyes
if ten million fireflies lit up the world as i fell asleep
'Cause they'd fill the open air
and leave teardrops everywhere
you'd think me rude but I would just stand and stare

Chorus:
I'd like to make myself believe
that planet Earth turns slowly
Its hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems'

Cause I'd get a thousand hugs from ten thousand lightning bugs
as they tried to teach me how to dance
A foxtrot above my head
a sock hop beneath my bed
a disco ball is just hanging by a thread

(chorus)

When I fall asleep leave my door open just a crack
(please take me away from here)
'Cause I feel like such an insomniac
(please take me away from here)
why do I tire of counting sheep
(please take me away from here)
when I'm far too tired to fall asleep

To ten million fireflies
I'm weird 'cause I hate goodbyes
I got misty eyes as they said farewell
but I'll know where several are
if my dreams get real bizarre
'cause I saved a few and I keep them in a jar

Chorus (x2)

(I fall asleep)
I'd like to make myself believe that planet earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
Because my dreams are bursting at the seams
p/s: actually, i don't have any great idea to write a post but still i wanna post somethin' today.. haha

Persahabatan??

Dalam idup ni x bleh dinafikan yg kawan tu amat penting.. kadang2 kite lebih dengar cakap kawan drpd ibu bapa kite sendiri.. tu sebabla ade orang kate yang kite kene pandai pilih kawan.. kalau salah pilih kawan alamatnya terjebaklah kite dalam gejala sosial yang semakin berleluasa dalam kalangan remaja kini. (cehh! macam wat esei lak..haha) Tapi kan, ade kawan saye cakap x baik memilih kawan sebab kite ni bukannye baik sgt nak menilai orang.. bagi saya, saya sangat x setuju dgn pendapat kawan saya.. sebab saya ni memang memilih kawan.. x kisahla orang nk ckp ape! sebab saya da perhatikan kawan2 saye drpd form 1... mase memule masuk sekolah tu muke sume baik je. tapi sebab salah pilih kawan.. huh! rosak jadinye.. pandai tapi asyik wat masalah je.. sayangnye... ade lagi teruk... mase form 1 elok je, slalu dpt result cemerlang setiap kali exam.. tengok2 form 4, macam kes dibuatnye.. merokokla, ragingla, mcm2la... tu sebab saya rase betul tindakan saye untuk memilh kawan... okla.. x nak citer panjang.. satu lagi saya takut dalam persahabatan nih.. hipokrit.. talam due muke.. (bukan due muke je, agaknye lebih drpd sepuluh) depan kite punyela mulut bukan main manis pijak semut pun tak mati.. tapi blakang kite habis dikutuknye macam2.. saye ni.. bukan ape.. saya pernah kene sume ni.. best fren saye sendiri wat camni kat saye... sampai ati die.. tapi die tak tau pun yg saye ni tau die ngumpat saye blakang saye... xpela, saye nak tengok takat mane die nak fitnah, ngumpat saye... isk.. isk... (emotional la plak)saye juge sgt berharap yg kawan saya sedia bersama saya suka dan duka... camnila...
Inikah Namanya Kawan??

Kata nenek
Kawan umpama lebah
Ada madu ia pun muncul

Kata emak
Kawan seperti kumbang
Habis madu dia pun terbang pergi
Kata abah
Kawan bagaikan merpati
Disiul tak mungkin menghampiri
Ditabur makanan beribu datang

Hakikatnya
Antara seribu kawan
Siapa yang tidak sudi bersama
Mengutip permata
Dan siapa pula yang sanggup bersama
Merempuh ombak
Karam di lautan

Itula saya takut dalam persahabatan nih.. harapnye x berlaku pada saya.... Teringat lak saya pada kata2 imam shafie...
"aku menyayangi sahabatku dengan segenap jiwaku... sahabat yang baik adalah yang seiring denganku & menjaga nama baikku ketika aku hidup ataupun selepas mati....Kuhulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan berasa senang... Semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri. Aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tak luntur dalam suka atau duka... Jika aku dapat, aku akan setia padanya.."

wah!! tentu seronak dapat kawan yg selalu ade mase susah dan senang kan... zaman sekarang susah nak cari kawan camni..(macam orang byk pengalaman plak kan..haha) Sebut pasal kawan kan hari Khamis arituh (24/12/2009) bebudak darjah 6 sk jementah (00-05) adakn reunion.. tapi x berapa nak jadi cam reunion ar.. lebih kepada gathering gitu2 je.. master mindnye.. eza...
tapi saya tetap enjoy sebab dapat jumpe kekawan lame.. ni die gambar yang boleh dikongsi bersama...










pape pun sye sgt seronok dapat jumpe korang.. len kali wat lagi ea... hopefully ramai lagi yg datang... BEST FRIEND FOREVER!!!!! orang kate, bercinta biar satu, berkawan biar beribuu.... lastly, nak kongsi sket ayat-ayat best berkaitan persahabatan nih...
Persahabatan ibarat satu janji
yang dibuat dalam hati...
tak dapat ditulis,
tak dapat dibaca...
Namun,
takkan berubah dek masa...
takkan terpisah dek jarak...
Sekali kita berkawan,
Selamanya tetap kawan...

me, myself and I


Untuk post yg second as a new commerz dlm blogger nie, rasenyer nak tulis pasal diri saya.. Eemmm... where to start huh? ok, full name saya as stated dalam i/c ialah FADHLI HARIZ BIN FAYAHET.. born on 12 April 1993 (tarikh hijrah x ingat ar..huhu) di Hospital Segamat.. Saya anak keempat drpd 5 siblings.. dibesarkan oleh ibu(Norpishah Nordin) dan abah(Fayahet Sow) di Jementah, Segamat which is my lovely hometown (huh, whatever!) Actually, my parents asal drpd Bangi, Selangor.. tapi nak wat camne.. abah saya keje sebagai cikgu dan dipostingkan ke Jementah tuh.. nasib baik x posting kat pedalaman.. huh.. tapi kire okay ar kat Jementah nih.. cume shopping mall xde.. jgn cakap jementah, segamat tu pn xde.. harapkan giant ngan billion tuh.. emmm.. nasiblah.. klu balik kampung... (eh..eh..bangi tu kampung ke?..pape je lah) barula boleh gi hang out kat mid valley ke pape ker.. hehe.. okla, back to the main point ar, saya menerima pendidikan awal di Tabika Kemas, Jementah.. pd tahun 1999.. huhu.. ingat lagi, mase tuh cikgu yg ajar kiteorang name die Cikgu Kamilah.. hmm, tringat lak mase mude2 dulu.. haha.. pastu, primary schoolkat Sekolah Kebangsaan Jementah dari darjah 1 sampai 6 tahun 2000-2005.. waktu sekolah rendah pun best.. memula, saya didaftarkan kat kelas 1 Malinja, guru kelasnye Pn Jamiah Suratman.. pastu x pepasal a few days later , ade la parents ni nak anak die tukar ke 1 Malinja... aku jadi mangsa.. tapi mase tu x tau pape.. so, x kesah pun kelas mane.. masuklah kat kelas 1Mahsuri lak.. guru kelasnya Pn Rusyati Kadiron.. cikgu tu baik.. antara cikgunye yang saya ingatla cikgu Mahanom(BI), cikgu Rusyati(BM), cikgu Roslizah(Math), sape lagi ek? ntah la x ingat ar sori la sesangat.. huhu.... dalam kelas tuh ade bape orang pun x ingat.. yang saye ingat ketua kelas tu name die Zaki.. dah la tu untuk darjah satu.. nek darjah 2 Mahsuri, emmm.. malas arr nak citer lebih kurang je.. tapi saya jadi monitor.. barula orang sedar yg saya nie ade bakat kepimpinan (agak kerek di situh.. haha..) best jadi monitor.. lagi2 mase cikgu xde pegi mesyuarat ke ape ke... saya la manusia yg paling berkuasa dalam kelas tuh.. haha...(ketawa jahat) sape yang bising atau cakap sket ja pasti akan menerima omelanku.. huhu.. pastu tulis name dak yang bising kat papan hitam.. poyo gile an.. klu dr segi akademik saye sentiase maintain.. slalu dapat no. 1.. paling teruk pernah dapat pun no.5..mase darjah 6.. haha.. (sebab main2) akhir taun darjah 2, diisytiharkan name pengawas... huhu.. saya da agak da saya akan jadi pengawas disebabkan kriteria yg ade pada saya.. haha.. (riak tol la!) sampai la darjah enam, pelbagai suka duka kulalui di sekolah tuh.. mase darjah enam la paling best.. jadi head prefect ngan pelajar harapan.. emmm... sounds great huh! saya la paling berkuasa dalam kalangan pelajar..haha... jawatan yang saye idam-idamkan semenjak darjah satu.. kcik2 da kerek.... mase tuh saya ade name gelaran.. (tapi xnak sebut ar.. malu..) slalu kene ejek name bapak ar..haha.. antara best fren saya eza, lyanna, aqila, epi, fuzah, nabila, iwan, afiq, zairil, hasif, akhyar.... ramai lagi ar.. sori ar klu x mention.. UPSR dapat 5A.. memang da expect ar.. huhu.. pastu ditawarkan ke Sekolah Menengah Sains Johor, Kluang .. Wah!! sekolah menengah best tapi malas ar nak citer... perkembangan terkini, saya seorang pembimbing rakan sebaya.. taun depan form 5 amik 9 subjek jer tuk spm... ok la tu je kot untuk kali nih.. nanti sya tulis lagi ea... bye...

get started!!

bru nak blajar wat blog...
it sounds interestin'...
many of my frenz da ade blog..
so, xnak ketinggallan zaman..
let's check it out...
hope it'll be fun!!!!!!!!!!!