me, myself and I


Untuk post yg second as a new commerz dlm blogger nie, rasenyer nak tulis pasal diri saya.. Eemmm... where to start huh? ok, full name saya as stated dalam i/c ialah FADHLI HARIZ BIN FAYAHET.. born on 12 April 1993 (tarikh hijrah x ingat ar..huhu) di Hospital Segamat.. Saya anak keempat drpd 5 siblings.. dibesarkan oleh ibu(Norpishah Nordin) dan abah(Fayahet Sow) di Jementah, Segamat which is my lovely hometown (huh, whatever!) Actually, my parents asal drpd Bangi, Selangor.. tapi nak wat camne.. abah saya keje sebagai cikgu dan dipostingkan ke Jementah tuh.. nasib baik x posting kat pedalaman.. huh.. tapi kire okay ar kat Jementah nih.. cume shopping mall xde.. jgn cakap jementah, segamat tu pn xde.. harapkan giant ngan billion tuh.. emmm.. nasiblah.. klu balik kampung... (eh..eh..bangi tu kampung ke?..pape je lah) barula boleh gi hang out kat mid valley ke pape ker.. hehe.. okla, back to the main point ar, saya menerima pendidikan awal di Tabika Kemas, Jementah.. pd tahun 1999.. huhu.. ingat lagi, mase tuh cikgu yg ajar kiteorang name die Cikgu Kamilah.. hmm, tringat lak mase mude2 dulu.. haha.. pastu, primary schoolkat Sekolah Kebangsaan Jementah dari darjah 1 sampai 6 tahun 2000-2005.. waktu sekolah rendah pun best.. memula, saya didaftarkan kat kelas 1 Malinja, guru kelasnye Pn Jamiah Suratman.. pastu x pepasal a few days later , ade la parents ni nak anak die tukar ke 1 Malinja... aku jadi mangsa.. tapi mase tu x tau pape.. so, x kesah pun kelas mane.. masuklah kat kelas 1Mahsuri lak.. guru kelasnya Pn Rusyati Kadiron.. cikgu tu baik.. antara cikgunye yang saya ingatla cikgu Mahanom(BI), cikgu Rusyati(BM), cikgu Roslizah(Math), sape lagi ek? ntah la x ingat ar sori la sesangat.. huhu.... dalam kelas tuh ade bape orang pun x ingat.. yang saye ingat ketua kelas tu name die Zaki.. dah la tu untuk darjah satu.. nek darjah 2 Mahsuri, emmm.. malas arr nak citer lebih kurang je.. tapi saya jadi monitor.. barula orang sedar yg saya nie ade bakat kepimpinan (agak kerek di situh.. haha..) best jadi monitor.. lagi2 mase cikgu xde pegi mesyuarat ke ape ke... saya la manusia yg paling berkuasa dalam kelas tuh.. haha...(ketawa jahat) sape yang bising atau cakap sket ja pasti akan menerima omelanku.. huhu.. pastu tulis name dak yang bising kat papan hitam.. poyo gile an.. klu dr segi akademik saye sentiase maintain.. slalu dapat no. 1.. paling teruk pernah dapat pun no.5..mase darjah 6.. haha.. (sebab main2) akhir taun darjah 2, diisytiharkan name pengawas... huhu.. saya da agak da saya akan jadi pengawas disebabkan kriteria yg ade pada saya.. haha.. (riak tol la!) sampai la darjah enam, pelbagai suka duka kulalui di sekolah tuh.. mase darjah enam la paling best.. jadi head prefect ngan pelajar harapan.. emmm... sounds great huh! saya la paling berkuasa dalam kalangan pelajar..haha... jawatan yang saye idam-idamkan semenjak darjah satu.. kcik2 da kerek.... mase tuh saya ade name gelaran.. (tapi xnak sebut ar.. malu..) slalu kene ejek name bapak ar..haha.. antara best fren saya eza, lyanna, aqila, epi, fuzah, nabila, iwan, afiq, zairil, hasif, akhyar.... ramai lagi ar.. sori ar klu x mention.. UPSR dapat 5A.. memang da expect ar.. huhu.. pastu ditawarkan ke Sekolah Menengah Sains Johor, Kluang .. Wah!! sekolah menengah best tapi malas ar nak citer... perkembangan terkini, saya seorang pembimbing rakan sebaya.. taun depan form 5 amik 9 subjek jer tuk spm... ok la tu je kot untuk kali nih.. nanti sya tulis lagi ea... bye...

0 comments:

Post a Comment